Design a site like this with WordPress.com
Get started

Premiul pentru Solutii de Lucru si Locuire in cadrul conceptului Urban Link 15’

Proiectul câştigător al Premiului pentru Soluţii de Lucru şi Locuire in cadrul conceptului Urban Link 15’ a fost Desk to Go” realizat de o echipă de studenţi din cadrul Facultății de Arte și Design Timișoara compusă din: Bianca Vasilache, Diana Popescu, Lorena-Silvana Cândea, Olga Tarchilă şi Tudor-Constantin Chirilov.

In ziua de astazi, toata lumea este ocupata. Oamenii au aproape in permanenta de lucru si sunt mai mereu pe fuga. De aceea, multi dintre noi uita sa se mai bucure de lucrurile marunte din viata, cum ar fi, o plimbare in parc, o lectura sub umbra unui copac, sau pur si simplu o pauza de la lucru pentru a iesi afara si a inspira aer proaspat.

Proiectul “Desk To Go” incearca sa rezolve aceasta problema, prin promovarea implementarii unui centru de interes si socializare in aer liber, ce poate deservi mai multor scopuri, cum ar fi, crearea unui mediu de lucru eficient în cadrul companiilor în care se regăsește, permițându-le angajaților să lucreze si în aer liber; un obiect în care vânzătorii sau artistii ambulanți să își depoziteze în mod temporar produsele expuse; un obiect în care lucrătorii din zonele verzi ce se întrepătrund cu orașul să poată să își expună produsele (răsaduri, legume, fructe etc); un obiect care să deservească activitățile în aer liber, fie ele citadine sau rurale, de tip workshop, etc.

Imagine Desk to Go în curtea Faber Imagine Desk to Go la Grădinescu-Greenfeel

Practic, ”Desk To Go” este un dispozitiv ce permite stocarea mai multor birouri/mese de lucru în spatiile publice, chiar si în cele interioare care au dimensiuni îndeajuns de generoase, facând facil atât accesul la acestea, cât si punerea lor înapoi. Acesta poate depozita intre 9 si 12 birouri/mese/sevalete pliabile, avand o forma circulara ce faciliteaza o usoara incadrare a acestuia in zonele publice. Un aspect foarte important in ceea ce priveste implementarea acestui dispozitiv, este faptul ca toate materialele folosite la construcția ”Desk To Go” sunt materiale reciclabile, acesta fiind prevazut (optional) inclusiv cu un sistem de iluminare alimentat de celulele fotovoltaice situate pe acoperișul acestuia în formă de ciupercă, alimentarea sa cu energie facandu-se astfel intr-un mod nepoluant.

Prin implementarea acestui proiect, cetatenii vor fi incurajati sa petreaca mai mult timp in aer liber, ceea ce le va aduce nenumarate beneficii, printre care: un grad de fericire sporită, reducerea inflamatiei, un nivel ridicat de energie, o memorie imbunatatita, si eliberarea stresului. Proiectul „Desk To Go”, este propus pentru implementare in diferite zone ale orasului Timisoara, precum zona de promenada a râului Bega, în spatiile pietonale din Piata Unirii sau Piata Libertatii, in zona campusurilor studentesti, a facultatilor sau a Universitatii de Vest, dar si in zonele verzi din vecinatatea corporatiilor, aducand astfel un plus de valoare spatiilor publice in care va fi amplasat.

Sinteză proiect realizată de Ariana Tătar

Published by Sebastian Capotescu

search for healthy and natural ways of life and work

One thought on “Premiul pentru Solutii de Lucru si Locuire in cadrul conceptului Urban Link 15’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: