Design a site like this with WordPress.com
Get started

Munca în viaţa cotidiană la orizontul anului 2040

În anul 2023 lansăm, în premieră, un concurs de eseu şi proză scurtă deschis publicului larg din orice categorie de vârstă, formare profesională sau locaţie cu tema “Munca în viaţa cotidiană la orizontul anului 2040”.

Subiectele pot fi circumscrise, sau nu, tematicii din programele Urban Link 15′ şi Meaning and Fusion of Work detaliate şi în articolul Future of Work: Cultură, Tehnologie, Spaţiu şi Sens.

Concursul este unul individual, în care oferim 3 premii în valoare 1.000 lei, 500 lei şi 300 lei, premiile fiind distincte pentru eseu şi proză scurtă (buget total de premiere pentru cele 2 sectiuni – 3.600 lei), evaluarea fiind realizată de jurii distincte. Criteriile de evaluare sunt 50% relevanţa pentru temă, 50% creativitate şi bibliografie relevantă, în cazul eseului, respectiv 50% construcţie narativă şi stil, în cazul prozei. Orice gen de proză scurtă este valid, orizontul anului 2040 fiind fixat nu foarte îndepărtat în timp, pentru a putea avea o conexiune relativ realistă şi cu cotidianul actual.

Jurizarea pentru concursul de eseuri va fi efectuată de o echipă formată din membrii Societăţii ErgoWork şi parteneri. Jurizarea pentru concursul de proză scurtă va fi făcută de profesorul şi editorul Eli Bădică, în baza unei preselecţii de 10 proze făcute de către membrii Societăţii ErgoWork.

Partener principal al Societăţii ErgoWork în promovarea concursului de proză scurtă şi pentru publicarea prozelor scurte premiate este platforma literară Laconic. De asemenea, menţionăm că dimensiunea cerută pentru proza scurtă este de maximum 1000 și minimum 50 de cuvinte. 

Toţi câştigătorii primesc ca premiu şi un sejur de 3 zile cu transport, cazare şi masă care include participarea la evenimentele Outdoor Office Day Iulius Timisoara din 15 iunie, o călătorie – dezbatere de idei pe traseul feroviar Oraviţa – Anina şi retur, cunoscut şi sub numele de Semeringul Bănăţean, în data de 16 iunie, participarea la un atelier de scriere creativă în Comunitatea Artistică Socolari din Caraş Severin, precum şi un atelier de modelare artistică la Tajo Socolari în data de 17 iunie. Participarea premianţilor la sejur este opţională, dar trebuie confirmată odată cu comunicarea câştigării premiului.

Participanţii interesaţi pot participa fizic în spaţiul GreenForest din Timişoara, b-dul Simion Bărnuţiu nr. 28 sau online cu link-ul meet.google.com/deh-fipk-bng la sesiunea de prezentare a conceptului Urban Link 15′, care va fi susţinută în data de 30 martie 2023, interval orar 16 – 17:30, participarea fizică sau online fiind opţională şi nu obligatorie.

Termenul maxim de transmitere a materialelor este 10 mai 2023 la adresa de email: ergoworksociety@gmail.com

Termenul maxim pentru jurizare şi anunţarea câştigătorilor este 5 iunie 2023

Termenul maxim pentru efectuarea plăţii către câştigători este 30 iunie 2023

IniţiatorSocietatea ErgoWork

FinanţatorGreenForest

Timisoara Iulius Outdoor Office Day, 22 iunie 2023

Published by Sebastian Capotescu

search for healthy and natural ways of life and work

One thought on “Munca în viaţa cotidiană la orizontul anului 2040

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: