Între 29 noiembrie şi 12 decembrie aşteptăm studenţii din Timişoara care studiază arhitectură, design interior, management, inginerie sau ştiinţe să se înscrie la concursul Urban Link – Timisoara 15′, ediţia 2022.
Concursul are o secţiune pentru participare individuală cu tema “Mobilier Ergonomic pentru Lucru” în care oferim 3 premii în valoare 1.500 lei, 750 lei şi 500 lei, iar proiectele câştigătoare au posibilitatea de a beneficia de execuţia modelului prototip de către GreenForest, cu condiţia ca produsul respectiv să fie relevant pentru companie.
Alături de secţiunea destinată participării individuale este o secţiune destinată competiţiei de echipe cu un număr de 3 – 5 membrii fiecare. În secţiunea destinată echipelor se pot aborda teme din sfera “Soluții de lucru, locuire, mobilitate şi urbanism in cadrul conceptului Urban Link 15’”. Premiul de la această secţiune este de 1.500 lei pentru studiul teoretic – bibliografic şi 2.000 lei pentru implementarea unui concept pilot care poate fi sub formă de instalaţie de artă urbană, aplicaţie sau orice fromulă de promovare a principiilor Urban Link 15′. Echipele mixte, formate din studenţi de la discipline diferite, vor fi punctate suplimentar.
Toţi participanţii trebuie să ia parte la 3 workshop-uri şi două tururi ghidate gratuite. Un workshop este dedicat ergonomiei şi managementul mediului de lucru susţinut de Societatea ErgoWork la showroom GreenForest, unul dedicat coworking-ului şi locuirii în spaţiul F O R şi unul dedicat Grădinilor de Ploaie în Parcul Rozelor (proiect care urmează a se implementa în urma ediţiei 2021 a concursului Urban Link – Timişoara 15′). Tururile ghidate vor fi unul la Grădinescu GreenFeel dedicat grădinilor comunitare, iar un alt tur ghidat este dedicat culoarelor verzi – albastre în Lunca Urbană Bega.
La concursul pe echipe se pot înscrie echipe deja formate sau studenţi, individual, urmând a se forma echipe ulterior dintre studenţii înscrişi în urma participării la cele 3 workshop-uri şi două tururi obligatorii din cadrul proiectului.
Parteneri: Societatea ErgoWork, Universitatea Politehnica Timişoara prin Facultatea de Management in Producţie şi Transporturi – Centrul de Cercetare în Inginerie şi Management (Laborator EcosEc), Universitatea de Vest Timişoara prin Facultatea de Arte şi Design (Laborator LivingLab), Fundaţia Comunitară Timişoara (FCTM), Echipa F O R, Asociaţia de la 4
Finanţator: GreenForest
Perioada: 29 noimebrie 2021 – 30 iunie 2022
Tematici generale
- soluții de lucru şi locuire în cadrul conceptului Urban Link 15’ . Proiectele se vor concentra pe impactul Hybrid Work asupra spaţiilor de lucru ale companiilor, asupra locuirii şi organizării muncii acasă şi în relaţie cu spaţii de coworking de vecinătate.
- soluții de mobilitate si urbanism in contextul Timişoara 15’ bazate pe canale si grădini verzi – albastre. Pornind de la ipoteza că va exista o schimbare comportamentală majoră prin Hybrid Work, în lucrul de acasă şi din spaţiul de coworking de vecinătate, în această temă ar urma să se identifice soluţii urbanistice de integrare a mediului construit în mediul natural, prin canale şi grădini verzi – albastre, pentru a se crea o infrastructură de mobilitate alternativă (mers pe jos, bicicletă, trotinetă) mişcare în aer liber şi agrement care să deservească raza de mişcare determinată generic de 15 minute ca timp.
- design de mobilier ergonomic pentru lucru. Proiectele se pot referi la mobilier de birou, exceptand scaunul ergonomic de birou, pentru sedii de companii, organizaţii, spaţii de coworking, birou de acasă dar pot fi şi aplicaţii pentru folosirea laptopului outdoor, spre exemplu în grădini. Această temă este dedicată exclusiv studenţilor de la arhitectură din Timişoara.
- Metodologie concurs design de mobilier ergonomic pentru lucru
– concurs individual în 4 etape, studenţii care se înscriu la concurs cu această temă se pot înscrie şi la una din celelalte teme de competiţie în echipă
– înscrieri 29 noiembrie – 12 decembrie 2021
– concurs cu echipă de mentori pentru studenţi dintre membrii ErgoWork si alţii
Etapa 1 (13 decembrie 2021 – 31 martie 2022): Studiu bibliografic (între 5 şi 10 pagini A4 de text, plus maxim 10 pagini A4 imagini, modele, tabele, grafice) şi participare la un workshop dedicat ergonomiei şi managementul mediului de lucru susţinut de Societatea ErgoWork la showroom GreenForest, un workshop dedicat coworking-ului şi locuirii în spaţiul F O R şi un workshop dedicat culoarelor şi grădinilor verzi – albastre în parcul rozelor, fiecare de câte 2 ore.
Etapa 2 (1 aprilie – 15 mai 2022): Elaborare proiecte de design mobilier ergonomic de către studenţii participanţii la concurs
Etapa 3 (15 mai – 30 iunie): Prezentare, evaluare proiecte, jurizare, decernare premii. Vor fi premiate 3 proiecte cu 1.500 lei, 750 lei şi 500 lei.
Etapa 4 (16 iunie 2022 – 31 august 2022): Producţie GreenForest prototip mobilier pentru un proiect participant la concurs cu condiţia să existe un proiect de produs propus compatibil cu materialele, tehnologia şi politica de produs GreenForest.
2. Metodologie concurs soluții de lucru, locuire, mobilitate si urbanism in cadrul conceptului Timişoara 15’
– concurs în echipe de 3 – 5 studenţi în 3 etape. Un student se poate înscrie, atât la secţiunea la dedicată echipelor, cât şi individual la concursul de design.
– înscrieri 29 noiembrie – 12 decembrie 2021
– concurs cu echipă de mentori pentru studenţi dintre membrii ErgoWork şi alţii
Etapa 1 ((13 decembrie 2021 – 31 martie 2022): Studiu bibliografic (între 5 şi 10 pagini A4 de text, plus maxim 10 pagini A4 imagini, modele, tabele, grafice), elaborare proiect pilot practic / instalaţie artă urbană şi participare la un workshop dedicat ergonomiei şi managementul mediului de lucru susţinut de Societatea ErgoWork la showroom GreenForest, un workshop dedicat coworking-ului şi locuirii în spaţiul F O R şi un workshop dedicat culoarelor şi grădinilor verzi – albastre la Grădinescu GreenFeel, fiecare de câte 2 ore.
Etapa 2 (1 aprilie – 15 aprilie 2022): Prezentare şi evaluare proiecte, jurizare, decernare premii pt studiile făcute în etapa 1. Vor fi premiate minim câte 1 proiect în cadrul fiecărei teme cu câte 1.500 lei fiecare. Premierea cu cei 1.500 lei va avea ca şi criteriu calitatea integrală a studiului bibliografic şi a proiectului pilot practic propus.
Etapa 3 (17 mai – 15 iunie 2022): Realizarea unor proiecte proiecte pilot / instalaţii de artă urbană cât mai practice în cadrul celor 2 teme de echipă, bazate şi pe studiul bibliografic din prima etapă. În plus se va puncta participarea la activităţile de amenajare a unei grădini de ploaie în Parcul Rozelor.
- Fiecare proiect pilot calificat va fi finanţat cu câte 2.000 lei. Banii pot fi folosiţi pentru materiale sau activitatea depusă de studenţi.
- Proiectele pilot finanţate cu câte 2.000 lei pot fi mai multe decât cele premiate cu câte 1.500 lei, la această finanţare criteriul de evaluare fiind exclusiv aplicabilitatea demonstrativă a proiectului plilot / instalaţiei propuse.
Înscrierile pentru design mobilier ergonomic se fac accesând acest formular:
https://forms.gle/UQo8htPzhYqGYxCe6
Înscrierile pentru temele de echipă se fac accesând acest formular:
https://forms.gle/YL7EYfhrPV6CZVSq6
La concursul pe echipe se pot înscrie echipe deja formate sau studenţi, individual, urmând a se forma echipe ulterior dintre studenţii înscrişi în urma participării la cele 3 workshop-uri şi două tururi ghidate obligatorii din cadrul proiectului. În cazul în care este o echipă formată, la înscriere, în câmpul cu nume adăugaţi şi numele echipei din care faceţi parte.
Surse de informare generale
•https://urbanlink15.wordpress.com/
•https://europa.eu/new-european-bauhaus/index_ro
•https://europa.eu/new-european-bauhaus/co-design/co-design-process-and-contributions_en •https://ergoworksociety.files.wordpress.com/2021/09/ergo40home.pdf •Undelocuiesc.eu
•https://www.primariatm.ro/wp-content/uploads/2021/04/Raport-Transport-TM.pdf •·https://www.facebook.com/search/top?q=resilience%20lab%20timisoara •·https://www.facebook.com/GradinescuGreenfeel •·https://issuu.com/danzaharia/docs/revista_pinmagazine_nr.14_2020-2021 •·https://issuu.com/resiliencelabtimisoara/docs/tmva__v2_issuu
•·https://www.greenforest.ro/ergonomie-pentru-acasa/ •·https://ergoworksociety.com/2020/01/26/future-of-work-cultura-tehnologie-spatiu-si-sens/ •·https://jpi-urbaneurope.eu/
•·https://ec.europa.eu/environment/ecoap/_en •·https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_en •·https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_20_1835 •·https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_20_2052 •https://cordis.europa.eu/article/id/415415-nudging-energy-saving-behaviourshttps://inudgeyou.com/en/green-nudge-the-classic-social-comparison-experiment-by-opower
•EN_Broschuere_NWO4_2020_RZ.indd (iba.online) •https://www.property-forum.eu/news/need-for-flex-office-space-expected-to-grow-exponentially/8026?utm_source=property-forum&utm_medium=email&utm_campaign=hirlev •https://mindcraftstories.ro/mediu/ne-prind-ploile-schimbarile-climatice-cresc-riscul-de-ploi-extreme-si-inundatii-urbane/?fbclid=IwAR2ZaK0wjXyBvQ12t5eYyZljNF6cUrORSkA5-UkSgjlIVfgmC9E6nm-fCO8
Contact: ergoworksociety@gmail.com

Reblogged this on ErgoWork.
LikeLike