Design a site like this with WordPress.com
Get started

Premiile Urban Link 15′ – Design Mobilier Ergonomic pentru Lucru 2021

Prmiul I a fost obţinut de către Marta-Emese Balla.

“Conceptul meu este designul biofil care integrează relația oameniilor cu natura și impactul naturii la starea de bine a omului.
Noțiunea de „design biofilic” derivă din conceptul de „biofilie”, conform căreia ființa umană are o înclinație biologică de a se asocia cu sistemele și procesele naturale, acestea fiind deosebit de importante pentru sănătatea și productivitatea muncii individului. Ideea a fost lansată de către un biolog american Edward Osborne Wilson și popularizată în cartea intitulată „Biofilia” (Harvard University Press,1984). Design-ul biofilic devine, astfel, transpunerea aceste nevoi umane inerente de afiliere cu natura în modul de proiectare a spațiului construit.
Am studiat încorporarea elementelor biofilice mobilierelor de birou și modul în care pot personaliza cu aceste piese/elemente biofilice locuința oamenilor.
Intenția designul biofilic este reactivarea legăturii instinctive dintre om și natură.
Cuvinte cheie: birou de acasă, designul biofil, sustenabilitate, bunăstare, viața după Covid-19″.

Fie’

Premiul II a fost obţinut de către Larisa Mihai.

“De la simplele birouri cu sertare mici si scaune din lemn, spatiul de lucru a evoluat pana ce a obtinut rezultate mult mai ergonomice. Cuvantul cheie pentru aceste solutii modern este “adaptabilitate”. De la mobilierul rigid din lemn la mobilierul cu piese mobile si din diferite materiale, s-a ajuns datorita dorintei omului de a crea spatii de lucru mult mai confortabile ce se pot adapta in functie de persoana si mediul inconjurator”.

Premiul III a fost obţinut de către Remus-Claudiu Rus.

“Ruperea din monotomia spațiului de lucru a fost light-motivul acestui proiect. Ca să exprim cât mai bine acest aspect, am decis să aduc biroului o zonă verde care să servească drept refugiu împotriva stresului cotidian. Fiecare beneficiar al acestei piese de mobilier va putea să îi aducă aportul pentru a costumiza spațiul de lucru.”

Menţiune specială obţinută de către Astrid Meixensberger.

“Propunerea mea de design ar fi acea a unui birou ergonomic individual. Biroul va fi proiectat pentru home office si va avea inaltime regabila a blatului, loc de depozitare si suport pentru plante, pentru a aduce natura mai aproape de om. Lucrul acesta este cunoscut ca imbunatateste concentrarea, scade nivelurile de stres si imbunatateste concentrarea, aspect important intr-o zona de lucru. Un alt atuu important al biroului va fi locul pentru prelungitor, pentru ca angajatul sa is poata conecta laptopul la curent in timpul lucrului.”

Published by Sebastian Capotescu

search for healthy and natural ways of life and work

One thought on “Premiile Urban Link 15′ – Design Mobilier Ergonomic pentru Lucru 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: